Transport Gratuit la comenzi peste 400 lei.

Recomandări generale pentru îngrijirea încălțămintei

  • După fiecare purtare, încălțămintea se curăță și se pune în șanuri;
  • După câteva purtări, pe încălțăminte se va aplica un strat subțire de cremă sau ceară de încălțăminte;
  • Se recomandă purtarea alternativă a 2-3 perechi de încălțăminte pe sezon;
  • Se interzice cu desăvârșire spălarea încălțămintei în mașina de spălat sau spălarea manuală cu substanțe care nu sunt specifice curățării încălțămintei;
  • Încălțămintea umedă se usucă lent, la temperatura camerei, ferită de contactul direct cu sursele de căldură. Nu folosiți uscarea la ventilator, calorifer sau alte surse de căldură. Fețele și talpa pantofilor trebuie ferite de contactul cu solvenți, smoală, bitum moale sau alte materiale corozive.

Nerespectarea acestor recomandări poate duce la pierderea garanției.

Deoarece căptușeala produsului nu a fost tratată chimic pentru fixarea pigmentului, există riscul transferului culorii pe ciorap. Se recomandă folosirea ciorapilor asortați sau de culoare închisă. Acestea nu reprezintă un defect de fabricație și de aceea nu constituie motiv de reclamație.

Încălțămintea cu fețe din piele naturală sau suprafață lucioasă se îngrijește prin aplicarea unui strat de cremă de pantofi la culoare sau neutră, cu ajutorul unei cârpe moi sau a unei perii, după de în prealabil au fost îndepărtate resturile de praf sau murdărie cu o cârpă umedă. Petele persistente se îndepărtează cu o cârpă înmuiată în soluție apoasă de detergent specială pentru produse din piele întoarsă. Protejați pielea împotriva umidității aplicând spray-ul pentru impermeabilitate.

Încălțămintea cu fețe din piele naturală - antilopă, piele întoarsă sau năbuc - se curăță cu ajutorul unei cârpe oi, uscate, al unui burete sau al unei perii cu peri moi. Nu folosiți apă, pentru că fața materialului s-ar putea păta.

Petele profunde de murdărie se înlătură cu ajutorul unei spume pentru produse din piele întoarsă, pentru îndepărtat petele. Petele de ulei sau grăsime se îndepărtează folosind o soluție contra petelor, specială pentru pielea velur sau năbuc. În ambele situații este contraindicată folosirea unei perii aspre, deoarece aceasta poate produce deteriorări ale fețelor pantofului. Pielea întoarsă și cea năbuc se protejează împotriva umidității prin aplicarea unui spray de impermeabilitate.

Articolele din înlocuitor sau material textil se vor curăța cu ajutorul unei cârpe moi. Este interzisă folosirea detergenților lichizi, deoarece aceștia conțin solvenți care atacă materialul de bază al pantofilor în cauză. Încălțămintea cu fețe din textil se recomandă a fi purtată pe timp uscat.

Încălțămintea cu fețe din lac, piei metalizate, lăcuite, se curăță de praf cu o cârpă moale. Ea trebuie ferită de contactul direct cu solvenții organici (alcool, acetonă). Nu folosiți soluții de curățare sau substanțe de întreținere deoarece există riscul deteriorării fețelor din piele.