Transport Gratuit la comenzi peste 400 lei.

Garanție Clienți

Botina.ro acordă garanție comercială pentru produsele văndute, timp de 30 de zile de la cumpărare, pentru deficiențe neimputabile cumpărătorului, cu condiția respectării recomandărilor de utilizare și întreținere

Societatea noastră garantează calitatea produselor de încălțăminte comercializate, în condițiile Legii 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, a Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor.

În cazul unor reclamații , vă rugăm să vă adresați personalului nostru, prin intermediul unui email la adresa garanț[email protected] în care să introduceți datele produsului, datele dvs. de contact și defectul reclamat.

Înainte de a solicita acordarea garanției, trebuie să știți următoarele:

 • încălțămintea cu fețe din piele naturală cu suprafață lucioasă, încălțămintea cu fețe din piele naturală - antilopă, piele întoarsă sau nabuc, articole din înlocuitor sau material textil, încălțămintea cu fețe din lac, piei metalizate, lăcuite NU SUNT IMPERMEABILE. Ca urmare, deteriorarea acestora din cauza purtării pe intemperii nu face obiectul acestei garanții.
 • în cazul produselor care prezintă deficiențe de calitate, clientul are dreptul de a solicita vânzătorului măsuri reparatorii, în următoarea ordine: 1. Repararea produsului; 2. Înlocuirea produsului în funcție de opțiunea sa, cu excepția situației în care această situație este imposibilă sau disproporționată; 3. Restituirea banilor. Perioada de timp pentru repararea sau înlocuirea produsului nu depășește 15 zile calendaristice de la data la care consumatorul a adus la cunoștință vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.
 • o măsură reparatorie va fi considerată ca disproporționată dacă ea impune vânzătorului costuri care sunt nerezonabile în comparație cu cealaltă măsură repraratorie.
 • o măsură reparatorie va fi considerată ca imposibilă dacă vânzătorul nu poate asigura produse identice pentru înlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente. Măsura reparatorie se va efectua la sediul producătorului.

Durata medie de utilizare recomandată este de 6 luni, numai dacă au fost respectate condițiile de purtare și de îngrijire. Durata medie de utilizare recomandată nu este și nu se confundă cu garanția legală de conformitate, care este de 6 luni, și nici cu garanția comercială.

Drepturiile societății vânzătoare de a refuza garanția legală de conformitate sau garanția comercială în cazul în care nu sunt îndeplinite condițiile pentru acordarea acestora, nu sunt afectate sau prejudiciate de menționarea duratei medii de utilizare.

Drepturile consumatorului de a fi protejat de garanția legală de conformitate sau garanția comercială, sub rezerva îndeplinirii condițiilor de acordare a acestora, nu sunt afectate sau prejudiciate de menționarea duratei medii de utilizare. Durata medie de utilizare nu exonerează nici societatea vânzătoare, nici consumatorul, de respectarea obligațiilor impuse de lege sau menționate.

Condiții în care garanția devine inaplicabilă sau nulă

 • uzura morală și uzura fizică normală a produsului - repararea, vopsirea făcută de persoane neautorizate de producător
 • deterirorarea produsului cauzată de șocuri mecanice (zgâriere, agățare, lovire, rupere, etc.)
 • decolorarea produsului în urma expunerii prelungite la diverși factori de mediu (soare, ploaie, zăpadă) sau spălarea acestuia în mașina automată de rufe
 • utilizarea altor substanțe, înafara celor dedicate produselor din piele, pentru curățare

Nu se consideră defecte de fabricație și nu fac obiectul asigurării garanției:

 • particularități ale pieilor naturale (nervuri, neregularități, diferențe de culoare)
 • pielea lustruită sau ceruită manual continuă să capete un aspect "uzat" odată cu purtarea îndelungată
 • pielea este tratată cu o substanță vegetală care poate migra și poate colora ușor suprafața cu care vine în contact.